Animowana oraz powiększana galeria zdjęć w ActionScript 3.0

Skrypty, funkcje oraz kursy napisane we Flash. Wszystko przetłumaczone i wyjaśnione po polsku

Animowana oraz powiększana galeria zdjęć w ActionScript 3.0

Postprzez divix » niedziela, 23 sierpnia 2009, 01:11

Post dotyczy artykułu http://funkcje.net/view/12/2870/index.html. Jest to miejsce na wypowiedzi oraz komentarze.

Skrypt tworzy galerię obrazków, animowaną po naciśnięciu przycisku od 1 do 6, dla każdego obrazka. Galeria jest w pełni obrotowa wobec ułożenia pozycji myszki.
divix
Administrator serwisu
Administrator serwisu

Re: Animowana oraz powiększana galeria zdjęć w ActionScript 3.0

Postprzez lascc » poniedziałek, 15 marca 2010, 14:15

Mam problem z uruchomieniem galerii. utworzyłem plik FotoPanel.AS, stoworzyłem na scenie obiekty tak jak było to opisane, galerie tween ściągnąłem, rozpakowałem, wszystkie pliki trzymam w jednym folderze, nie mam zbytniego doświadczenia w dołączaniu kodu z zewnętrznego pliku as, więc podejrzewam że w tym błąd i galeria nie chce się ruszyć z miejsca. W które miejsce w pliku fla i jakim dokładnie tekstem muszę dołączyć FotoPanel.AS?
lascc

Postprzez divix » poniedziałek, 15 marca 2010, 16:57

W pliku .FLA w panelu właściwości, wewnątrz pola Klasa dokumnetu ang ~Document class, musisz wpisać nazwę klasy, którą chcesz zaimportować. Czyli w tym przypadku napiszesz FotoPanel .
divix
Administrator serwisu
Administrator serwisu

Postprzez lassc » piątek, 19 marca 2010, 03:27

dalej nie działa nie mam pojęcia z jakiego powodu, już wcześniej próbowałem tego sposobu. Może rzecz w tym jak wypełniłem movieclipy na scenie, choć dokładnie posprawdzałem nazewnictwo,
http://karollaszczkowski.webpark.pl/2ostroooo.fla
to plik fla jaki zrobiłem. Zależy mi żeby uzyskać ten efekt, może ktoś odpowie na moje pytanie przez analizę przykładu jaki przysłałem, albo jakby było prościej to prosiłbym mi przesłać plik źródłowy na lasc@wp.pl .
lassc

Powrót do Flash